Vijzelaar.com breidt uit!

Zeer geachte lezer,

Zoals de scherpe LinkedIn volger heeft gezien, is het dienstenpakket van vijzelaar.com uitgebreid.

Vijzelaar.com is bekend van Detachering, Interim Management, Werving & Selectie voor financiële professionals. Dat is zo en dat blijft zo. Daar voegen we een nieuwe dienst aan toe en die luistert naar de naam Data Solutions (www.vijzelaardatasolutions.com).
Een enkel nieuwsbericht op LinkedIn is beperkt in het aantal karakters, dus ik licht het hier graag verder toe.

Vijzelaar.com Data Solutions wordt vormgegeven door Pim Philippo en Tom Huigsloot, onder supervisie van de huidige directie van vijzelaar.com.
Tom werkt sinds mei 2018 voor vijzelaar.com en is gedetacheerd als Controller met Business Intelligence als zijn specialiteit. Daarvoor werkte hij 6,5 jaar als Controller voor Microsoft in Oost-Europa. Hij heeft vanuit die rol de financial reporting binnen Microsoft naar het volgende niveau gebracht.
Tom kende Pim vanuit zijn studie. Beide heren vonden elkaar in hun gemeenschappelijke interesse in programmeren binnen de financiële discipline. Pim werkte tot voor kort als Data Analyst bij KLM en maakte eind 2019 de overstap naar vijzelaar.com.
Het initiële idee van deze twee talentvolle mannen was om vanuit een op te zetten bedrijf trainingen te gaan geven op het gebied van BI-Tooling en Data Analytics.
Zeer dankbaar voor de cultuur van openheid binnen vijzelaar.com besprak Tom dit idee met ons. In gezamenlijk overleg besloten we een nieuw bedrijf op te starten, waarna Pim zich aansloot.

Het doel van deze nieuwe business unit is om de alom aanwezige behoefte aan vernieuwing vorm te geven binnen de finance discipline van onze klanten. Sommigen van hen zijn al relatief ver, hebben een eigen data analytics team actief. Voor hen bieden wij additionele capaciteit, bijvoorbeeld is de rol van Data Analytics Translator. Hiermee vervullen wij de brugfunctie van de business/finance afdeling naar de programmeurs en IT. Bij andere staan deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen. Bestaat de wens om te vernieuwen, is men bewust van de latente waarde van die vernieuwing. Die bedrijven helpen we om die waarde in kaart te brengen en de vernieuwing te implementeren.

Traditionele financiële rapportage laat zien wat er is gebeurd. Wij zien het als onze uitdaging om samen met onze klanten op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag “waarom is dit gebeurd” om in de maximale vorm te kunnen vertellen “wat er gaat gebeuren”.

Wij komen onze klanten er niet over vertellen. Wij organiseren geen kennissessies, we richten geen academy in, we komen het doen. In opdracht van onze klanten, in samenwerking met onze klanten.
Dit kan beginnen met een proof of concept (daarmee laten we de waarde zien), of als de waarde al bepaald is, met een volledig project om het ongerealiseerde potentieel te realiseren.
Dashboarding, versnellen van de periodieke rapportagecyclus, BI-Tooling, Process Mining, professionaliseren van het Internal Control Framework, voorkomen van dubbele betalingen, fraude preventie, het hoort er tegenwoordig allemaal bij. Dus ook binnen vijzelaar.com

Na 16,5 jaar vijzelaar.com is dit een geweldige ontwikkeling waarbij we de waarde die we toevoegen aan de organisatie van onze klanten nog concreter maken.
Juist omdat het gericht is op de financiële discipline, met als doel om de rol van finance sterker te maken, past het naadloos in de propositie van vijzelaar.com.
Het geeft een enorme boost, het is onwaarschijnlijk spannend, het maakt veel nieuwe energie vrij.

We hebben ondertussen een mooie website gebouwd, we hebben heldere fact sheets geproduceerd en we hebben al diverse klanten mogen bezoeken met onze nieuwe propositie.
Ook is de “first hire” een feit en zijn we druk bezig om ons team verder uit te breiden. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen.
Vermoed u dat er ongerealiseerd potentieel zit in de wijze waarop finance georganiseerd is? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Wij helpen u de waarde te zien en wij helpen u graag die waarde te realiseren.

Met hartelijke groet, Marco