Vijzelaar.com werving & selectie | Sarah
WAT HOUDT DE FUNCTIE VAN FINANCIAL DATA CONSULTANT IN?
Als Financial Data Consultant werk je op het snijvlak van Finance en Data/IT. Dat betekent dat we ingezet worden op opdrachten die variëren van het automatiseren van financiële rapportages tot het bouwen van een Business Intelligence landschap en van het ontwikkelen van dynamische rapportages in bijvoorbeeld Power BI, tot het verzorgen van een volledige data analyse.

HOE ZIET EEN GEMIDDELDE WERKDAG OF WERKWEEK ER BIJ JOU UIT?
Afhankelijk van de opdracht waar je op zit kan jouw week er heel verschillend uitzien. Misschien zit je voor de ene klant wel net in de verkennende fase, waar je de data induikt om deze te snappen en doorgronden, zodat je er zoveel mogelijk waarde uit kan halen. Of misschien ben je een datamodel aan het bouwen waar je later alle rapportages aan kan linken. Eén ding is zeker; elke week zit je een dag met jouw collega Data Consultants bij elkaar om samen nieuwe kennis op te doen. Misschien werken we met z’n allen aan het vinden van de oplossing voor jouw opdracht, of we pakken samen een cursus op, of volgen een training. Zo vormen we echt een team, doe je praktijkervaring op én blijf je continu doorleren en jouw skills verbeteren.


Vijzelaar.com werving & selectie | Twee collega's op kantoor

WELKE COMPETENTIES ZIJN BELANGRIJK IN JOUW WERK?
Als Financial Data Consultant is het belangrijk dat je goed luistert naar de wens van de klant en dat je een creatieve en open kijk hebt op de mogelijke oplossing. Voor veel bedrijven is data nog relatief nieuw, en met jouw kennis kan jij met ze meedenken. Je blijft altijd nieuwsgierig en je ziet structuur, waar anderen misschien nog in het duister tasten. En dat alles doe je met de financial in het achterhoofd. Bij vijzelaar.com ben je juist die Data Consultant die ook de wereld van Finance begrijpt. Daar ligt uiteindelijk de toegevoegde waarde.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN JOUW WERK ALS FINANCIAL DATA CONSULTANT?
De financiële wereld is enorm aan het veranderen. Door de grote hoeveelheid data verandert de rol van Finance professionals enorm. Als Financial Data Consultant help je bedrijven om zich minder te focussen op het genereren van standaard rapportages (die kan je namelijk automatiseren), waardoor er tijd vrij komt om te duiken in de kansen. Je tilt de rapportage van een reactieve focus naar proactieve inzichten. Je maakt standaard analyses dynamisch en toegankelijk voor iedere financial. Zo kunnen veel vragen snel beantwoord worden en komt er tijd vrij om te duiken in onderwerpen die nog meer potentieel ontluiken!
Vijzelaar.com werving & selectie | Groepsfoto

WAT ZIJN JOUW ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN BINNEN VIJZELAAR.COM?
Door verschillende opdrachten te vervullen, doe je bij vijzelaar.com snel veel ervaring op. En omdat er constant gewerkt wordt aan jouw inhoudelijke kennis, kan je ook steeds meer complexe opdrachten uitvoeren. En in het teamverband word je meegenomen in de oplossingen van anderen, waardoor je over veel onderwerpen kennis kan meepikken.

HOE VIND JE HET OM TE WERKEN BIJ VIJZELAAR.COM?
Het werken bij vijzelaar.com is ontzettend leuk. Het wordt nooit saai, maar blijft altijd afwisselend. Je spreekt veel verschillende mensen en hebt natuurlijk je collega’s op jouw opdracht, maar ook altijd de stabiele basis vanuit vijzelaar.com. Binnen vijzelaar.com ben je echt onderdeel van het team, krijg je veel eigen verantwoordelijkheid en dat maakt het altijd uitdagend. We werken met z’n allen hard, gaan er helemaal voor, maar vinden het ook belangrijk dat we het met z’n allen gezellig hebben. We bellen elkaar makkelijk even op en het is altijd een feestje om weer een dagje samen op kantoor te zijn.


Ben je na het lezen geïnteresseerd geraakt om te werken als Financial Data Consultant?