Van scriptiestudent tot recruiter: Romée over haar rol bij vijzelaar.com

Toen Romée 1,5 jaar geleden haar opleiding Bedrijfskunde aan het afronden was, nodigde Shelly (Manager Recruitment) haar uit voor een gesprek op kantoor. Het klikte direct, er was alleen nog maar één maar ze moest wel nog haar scriptie-onderzoek doen…

Dat kwam goed uit! Vijzelaar.com zat namelijk op dat moment in een transitie en werd overgenomen door Fitz (destijds Quoratio Groep). Deze veranderingen hebben invloed op de bedrijfscultuur, iets wat onderzocht kon worden door Romée. Zo gezegd, zo gedaan. Romée startte als werkstudent, terwijl ze in de overige uren haar scriptie schreef. Na het succesvol behalen van haar scriptie, ging ze fulltime aan de slag.

ROMÉE, WAAROM BEN JIJ ALS RECRUITER GAAN WERKEN?
“Het leukste aan mijn opleiding Bedrijfskunde vond ik het werken met mensen. Toen ik bij de Vogelbescherming stage liep op de HR-afdeling kon ik al wat proeven van Werving & Selectie, dit heeft mij doen beslissen om daarin verder te gaan.

Toen ik een bericht kreeg van Shelly, dacht ik: “Ik ga het gesprek aan en horen hoe de organisatie in elkaar zit en of dit iets is wat ik leuk zou vinden.” Ik voelde direct een klik en voelde mij meteen heel erg welkom. Ik heb ook andere gesprekken gevoerd, maar gevoelsmatig paste dit het beste bij mij. Ik heb niet bewust gekozen voor Finance, maar dat is nou eenmaal wat we doen en inmiddels vind ik dat super leuk!”
Interview - Irene, Financial Consultant, in Bussum

Hoe ben jij gegroeid binnen jouw functie?

“Ik heb meer zekerheid gekregen in de dingen die ik doe en hoe ik ze doe. In het begin, toen ik als werkstudent bij vijzelaar.com werkte, ben je natuurlijk vooral bezig met het leren van het vak. Doordat je minder uren maakt, ben je vooral bezig met het searchen en het administratieve gedeelte.

Sinds ik fulltime werk kom ik op verschillende plekken, heb ik veel klantcontact en vind ik het leuk dat ik betrokken ben bij het hele proces van A tot Z. Van de intake van de klant tot daadwerkelijk het bemiddelen van de kandidaat.”

HOE ZIET JOUW DAG ER VANDAAG UIT?
“Mijn dag begint met opstarten met mijn leuke collega’s, iedereen is altijd erg geïnteresseerd! Nadat mijn laptop is opgestart bekijk ik de e-mails en sollicitaties die binnen zijn gekomen. Vanochtend heb ik wat kandidaten gebeld, klanten een update gegeven van de status en vanmiddag staat er een kennismakingsgesprek met een nieuwe kandidaat.

Het grootste gedeelte van mijn dag bestaat uit ad hoc werkzaamheden en dat vind ik eigenlijk ook wel het allerleukste aan mijn werk. Er komen altijd dingen tussendoor die je van tevoren niet op je to do-lijstje had gezet, wat veel bestaat uit mailen en contact opnemen met mensen en vanuit daar van alles regelen."
Wat vind je dat iedereen zou moeten weten over werken bij vijzelaar?

“De sfeer is echt fantastisch en je kan altijd enorm jezelf zijn. Daarnaast ben je echt een persoon en geen nummertje, daar wordt veel aandacht aan besteed. Er is veel ruimte voor persoonlijke groei, dus als jij een bepaalde kant op wil dan is dat altijd te bespreken. Zo hadden we een collega binnen het Werving & Selectie-team, die eigenlijk zijn hart ergens anders had liggen. Dan wordt er veel mogelijk gemaakt om jouw groei te realiseren. Hij is uiteindelijk in een Finance-positie bij één van onze partners gaan werken.

Als je kijkt naar de Recruitment-wereld werken wij ook op een unieke manier. Wij werken namelijk in teamverband. Je ziet vaak dat andere bureaus vaak het individu belonen met persoonlijke targets en bonussen, dat hebben wij niet. We doen het samen!

Het absolute hoogtepunt is het jaarlijkse uitje met elkaar. We gaan een weekend weg met 50 man en doen het hele weekend leuke activiteiten. Het is erg bijzonder hoe goed dat dan klikt en natuurlijk ook bijzonder hoe vijzelaar.com daar ruimte voor maakt."

WAT ZIJN JE TOEKOMSTPLANNEN?
“Ik wil graag groeien binnen het vak wat ik doe, dus ervoor zorgen dat ik alle werkzaamheden van A tot Z van de bemiddeling onder de knie heb. Daarna weet ik nog niet hoe het eruit gaat zien, maar daar heb ik vrede mee omdat ik weet dat er dan vast ook iets binnen vijzelaar.com op mijn pad komt en mij dan energie gaat geven.”