Linda verruilde haar baan als Accountant voor het werken als recruiter bij vijzelaar.com

Dat Linda als Recruiter zou gaan werken, dat had ze vooraf niet gedacht. Ze startte in de finance wereld met een opleiding Bedrijfseconomie, liep stage bij KPMG en liet zich omscholen richting Accountancy. Tijdens de post hbo AA, bedacht ze dat dit toch niet haar richting was.

Toen ze in 2017 solliciteerde voor een vaste functie via vijzelaar.com, werd haar gevraagd of ze wel eens had nagedacht over detachering. “Eigenlijk niet” was haar antwoord, maar na een goed gesprek met Derk en Renée startte Linda in 2017 als Financial Consultant bij vijzelaar.com. Na een kleine omweg, kwam ze in 2022 terug bij vijzelaar.com, dit keer als Recruiter.


LINDA, WAAROM BEN JIJ ALS RECRUITER GAAN WERKEN?
“Ik ben in 2019 weggegaan bij vijzelaar.com als Financial Consultant, omdat ik graag 3 dagen wilde werken en dat was destijds niet mogelijk. In oktober 2022 stuurde Shelly mij een berichtje om te kijken hoe het mij ging, inmiddels was de arbeidsmarkt verandert en was het mogelijk om 3 dagen te werken.

Een aantal maanden later ben ik op de koffie gegaan. In de tussentijd had nagedacht of ik nog wel in het Finance-vak wilde blijven en of het niet tijd was om iets nieuws te gaan doen. Tijdens dat eerste gesprek viel ik direct met de deur in huis “Ik heb erover nagedacht en het lijkt mij eigenlijk wel leuk om de recruitment-kant op te gaan”. Op dat moment had ik natuurlijk geen idee wat het inhield, maar het leek mij wel interessant. Tijdens het tweede gesprek met Shelly en Pius, hebben we het vakinhoudelijk besproken en heb ik een contract aangeboden gekregen.”

Interview - Irene, Financial Consultant, in Bussum

Hoe ben jij gegroeid binnen jouw functie?

“Ik weet natuurlijk wel wat een Financial doet. Als we een Finance Director bij een Big4 zoeken dan weet ik precies wat dat inhoud qua rol, maar als recruiter had ik nog geen ervaring. In het begin was ik vooral aan het zoeken en vroeg ik me vaak af “is dit het goede wat ik doe? Zoek ik de juiste mensen voor de functie?”. Een Business Controller-rol vind ik soms nog steeds wat ingewikkeld, omdat dat iets verder van de Finance afstaat, maar Financial Control & Auditors zijn voor mij wel weer bekend terrein.

Eerst zag ik zelf de toegevoegde waarde nog niet van mijn achtergrond, maar toen ik voor het eerst naar een klant ging en zij het functieprofiel vertelden, zag ik direct voor me wat voor persoon dat zou moeten zijn. Na wat overleg zijn we inderdaad voor die functie een kandidaat gaan zoeken en binnen een niet al te lange tijd hebben we de functie ook ingevuld. Dat was echt heel gaaf!"
HOE ZIET JOUW DAG ER VANDAAG UIT?
“Ik kijk altijd eerst even wie er hebben gereageerd op mijn berichten, maar dat doe ik soms ook nog in mijn vrije tijd. Wanneer iemand een positieve reactie heeft achtergelaten dan stuur ik het snel even door, omdat we snel moeten zij in deze markt. Ik open mijn mail om te zien welke to do’s er zijn. Ook de mensen die wel reageren, maar geen interesse hebben, die beantwoord ik om ze te bedanken voor hun bericht zodat we in de toekomst toch dat lijntje hebben.

Deze week mag ik weer naar een klant en dat vind ik echt heel leuk. En natuurlijk zijn de overleggen op kantoor ook heel waardevol. We delen onwijs veel, zowel privé als zakelijk. Het voelt echt als thuiskomen.”
Wat vind je dat iedereen zou moeten weten over werken bij vijzelaar?

“Het is echt een hele open organisatie. We doen het écht samen en er is geen sprake van haantjesgedrag. Als het goed gaat wordt het gevierd, als het even wat minder gaat dan delen we dat ook met elkaar. Je hoort er écht bij, dat heb ik eerder ook al als Financial Consultant zo ervaren. Het weekend weg met elkaar zorgt echt voor de binding met elkaar, en zeker als Consultant is dat belangrijk omdat je altijd bij de opdrachtgever zit. Je mag bij vijzelaar echt zijn wie je bent en krijgt veel waardering voor je werk en dat is zo belangrijk!

Een van mijn favoriete herinneringen is van mijn eerste plaatsing die ik had gesearcht. Een kandidaat voor Cerberus, de eerste klant waar ik naartoe ging. Na de afspraak ben ik direct opzoek gegaan en heb ik de juiste kandidaat gevonden. Eigenlijk dacht ik dat het hem niet ging worden want het duurde wat lang, maar blijkbaar is dat heel normaal. Toen het definitief was kwam Pius het kantoor zingend in met “Playdough kan gaan bakken”, dus heb ik een appeltaart gebakken voor de afdeling en hebben we het samen gevierd.”

WAT ZIJN JE TOEKOMSTPLANNEN?
“Lekker doorgaan in het Recruitment-vak! Daarnaast vind ik het ook erg leuk om de nieuwe medewerkers mee te nemen in de Finance wereld. Zo heb ik laatst ook Yasemin, onze nieuwe collega, geholpen met het verschil tussen een AA- en RA-accountant. Het is ontzettend leuk om je kennis dan over te dragen.