TITEL

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

DEYHANE, WAAROM BEN JIJ ALS RECRUITER GAAN WERKEN?

Vorig blok had ik Recruitment en mijn docent vertelde mij: “Als ik nu nog in het vak zou zitten, dan zou ik jou binnen drie seconden aannemen.” Toen ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden.

Daarnaast vind ik Recruitment ook echt de basis van HR. Dit is waar het begint, dus dit is ook erg belangrijk voor mijn ontwikkeling en mijn carrière. Ik merk dat de combinatie tussen werk en studie eigenlijk heel erg mooi is. De dingen die ik leer op werk kan ik meenemen in mijn studie en natuurlijk ook andersom. Wanneer het gaat om het menselijke aspect, de gesprekken en vaardigheden die je nodig hebt, dat neem ik echt mee terug in mijn studie. Maar als het gaat over theorieën, modellen of literatuur, dat heb ik recent tijdens mijn studie gehad, dat neem ik mee in mijn werk.
Interview - Irene, Financial Consultant, in Bussum

Hoe ben jij gegroeid binnen jouw functie?

"Dit is mijn allereerste baan in de Recruitment, dus ik ben best veel gegroeid. Ik had nul ervaring en door de sturing van hier heb ik al heel veel meegekregen over hoe de gesprekken met kandidaten en klanten gaan en waar je naar moet kijken naar iemands profiel.

Je krijgt dat soort dingen op de opleiding wel mee, maar nu breng je dat ook allemaal in de praktijk en de praktijk is altijd anders. Toen ik binnen kwam bij vijzelaar was ik een beetje onzeker, toen werd ik wel weer wat zekerder en toen kwam ik op een punt waarbij ik weer wat onzekerder werd. En ik denk dat dat een goed punt is, waarbij je denkt “Ik loop tegen bepaalde dingen aan en ik snap het niet helemaal meer”. Bij mijn vorige banen heb ik dat niet gehad, maar daar werd ik ook niet voldoende uitgedaagd dus dit is een hele grote stap voor mij. Ik merk dat ik nu alweer in een stijgende lijn omhoog ga en dat is ook iets wat ik meeneem in mijn leerproces hier.”
HOE ZIET JOUW DAG ER VANDAAG UIT?
“Mijn werkdag begint toch echt wel met koffie en een praatje met iedereen. Daarna ontbijt ik wat en begin ik met alles opstarten. De mailbox checken of ik berichten binnen heb gekregen die ik kan beantwoorden.

Ik schrijf altijd voor mezelf op wat ik moet doen voor die dag en kijk of er iets ingepland staat in mijn agenda. In de loop van de dag komen er vaak nog wel wat ad hoc taken bij, zoals een CV blinded maken voor de opdrachtgever. Dingen die niet relevant zijn haal ik eruit en ik controleer de CV’s op spelling."
Wat vind je dat iedereen zou moeten weten over werken bij vijzelaar?
“Het is echt een warm bad waar je in terechtkomt en dat heb je niet bij veel bedrijven. Daarnaast is het ook echt een plek waar je jezelf kan ontwikkelen en waar je snel verantwoordelijkheid mag nemen in jouw functie. Iets wat je soms bij grote organisaties niet hebt.

Toen ik hier kwam solliciteren werd er wat later in het gesprek gezegd: “Het is jammer dat het vandaag geen vrijdag is, anders hadden we nu wel even kunnen borrelen.” Ik denk dat ik nog nooit ergens heb gezeten waar ik direct uitgenodigd werd om aan te sluiten bij de vrijdagmiddagborrel, dus dat vind ik heel typisch."

WAT ZIJN JE TOEKOMSTPLANNEN?
“Voorlopig hier blijven werken! Ik zou graag mijn stage hier willen doen, als dat mogelijk is. In principe komt het qua werkzaamheden overeen, maar omdat ik er dan vaker ben krijg je meer taken en verantwoordelijkheden. Zo zou ik dan ook mee kunnen gaan naar klanten of vaker een gesprek met kandidaten kunnen voeren. Als ik er vaker ben, ben ik ook veel meer betrokken bij het proces."