Vijzelaar.com 14 jaar!

Het is weer voorbij, die (mooie) zomer!

Even niet opgelet en dan ben je zo maar voorbij 1 september.
Op 1 september viert vijzelaar.com haar verjaardag. Dit jaar werden we 14 jaar. 14 jaar vijzelaar.com gaat voor mij persoonlijk ook gepaard aan 14 jaar ondernemerschap.

Wat maakt dat ondernemen nu zo leuk? Natuurlijk, als het goed gaat, dan houd je er meer aan over dan aan een baan. Maar dat is niet voldoende, dat geeft namelijk geen voldoening op langere termijn. Wat geeft dan wel voldoening op langere termijn?
Die vraag vult iedereen anders in, maar ik kom er steeds meer achter dat ik het mooi vind om met jonge mensen te werken en hen te zien groeien in verantwoordelijkheid. Sleutelwoord daarin voor mijzelf is “loslaten”. Een aantal jaren geleden kwam dat element voor mij in een stroomversnelling toen ik noodgedwongen moest loslaten. Ik moest de volledige verantwoordelijkheid voor het welzijn van vijzelaar.com overdragen. Dat was even spannend als onvermijdelijk.

Dat werd uitstekend opgepakt en leerde mij nog meer te vertrouwen op de inschatting van anderen, die het beste voor hebben met “onze organisatie”. In het circus van vijzelaar.com zag ik mezelf wellicht als vangnet. Als het misging, dan kon men altijd bij mij terecht. Acrobatiek zonder vangnet is dan weliswaar spannender, maar het doet wonderen voor het vertrouwen in elkaar. We houden elkaar beter vast en laten elkaar niet vallen.

Dat zit nu in iedere geleding van de organisatie. De beslissingsbevoegdheid, de vrijheid van handelen ligt laag. Daardoor zijn de beslissingen snel en vaak beter.

Recent zijn wij gestart met het geven van een “gezicht aan vijzelaar.com”. Ik ben onwaarschijnlijk trots op mijn team, zowel binnen onze kantoororganisatie in Bussum, als daarbuiten bij onze klanten.
Het initiatief om deze mensen (met naam en toenaam) in de spotlight te zetten is organisch gegroeid binnen onze organisatie. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik even moest wennen aan dat idee. De positieve reacties die ik echter krijg op deze berichten sterkten mij in het volgen van mijn team. Dat ervaar ik als een mooie en waardevolle ervaring.

Zo ook het initiatief om de markt te laten zien dat wij nog ruim voldoende kwalitatief uitstekende financials in ons netwerk hebben. Ik zie veel posts voorbij komen met de titel “we’re hiring”. Ik denk dan: “wie niet?”. Hoe leuk is het om dan maar weer eens een ander geluid te laten horen: “We’re offering!”
Dat geldt overigens voor onze werving en selectiepraktijk, maar ook voor ons detacheringscorps. Wij hebben uitstekende professionals beschikbaar voor uw organisatie, op vaste en op tijdelijke basis.

Waar dat allemaal toe kan leiden?
Vijzelaar.com groeit in 2017 met ongeveer 30%. Daar zijn we vast en zeker niet enig in, maar deze groei is kwalitatief onderbouwd. Waar het allemaal op neerkomt is dat ik apetrots ben op hetgeen we in de afgelopen 14 jaar hebben neergezet.

Wilt u meer weten over die (per direct) beschikbare financials? Aarzelt u vooral niet om contact met ons op te nemen via recruitment@vijzelaar.com of via 035-6925530. Persoonlijke berichten, shares en likes zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom!

Ik ga nu maar eens rustig nadenken over waar ons 15-jarig bestaan volgend jaar gevierd moet gaan worden.


Met hartelijke groet,

Marco