Vijzelaar.com 15 jaar!

September is de maand van onze verjaardag en deze maand was het 15 jaar geleden dat vijzelaar.com, begonnen als Vijzelaar en Van Eijkeren, werd opgericht. Afgelopen vrijdag vierden we dat met huidige en voormalige vijzelaren op een gezellige locatie in Bussum.

In het afgelopen jaar wist iemand mij te vertellen dat de gemiddelde levensduur van een onderneming in Nederland 12,5 jaar is. Ik kwam tot de conclusie dat we dan dus bovengemiddeld succesvol zijn. Heel af en toe wordt de vraag gesteld waar wij dat succes aan te danken hebben. Misschien is dit een aardig moment om daar eens wat over op te schrijven.

Het was collega/compagnon René Beukema die de slogan "als je maar lang genoeg gewoon doet, dan word je vanzelf bijzonder" niet alleen van toepassing verklaarde op Klaverblad Verzekeringen, maar zeker ook op vijzelaar.com. Laatst werd ik gevraagd om eens iets te schrijven over "het nieuwe werken", degene die dat aan mij vroeg was blijkbaar niet zo goed geïnformeerd.

Wij gebruiken post-it memo's als persoonlijke geheugensteuntjes, of als telefoonnotities. Ze hangen bij ons niet aan de wand in de spreekkamer om een proces te beschrijven. Stand-up vergaderingen kennen we niet. We drinken een kop koffie of roken een sigaretje op het balkon, staand, dat wel. Als ik er goed over nadenk vergaderen we eigenlijk helemaal niet, de maandagochtend uitgezonderd, waarin we met elkaar praten over klanten, opdrachten en daarbij passende kandidaten. Een scrum is voor ons een spelhervatting bij rugby. Off-sites, of heidagen doen we niet. We gaan één keer per jaar met het hele bedrijf naar een mooie locatie in het buitenland, niet om te vergaderen, maar om pret te hebben met elkaar. Pret is een belangrijke bouwsteen in onze samenwerking. Ons Management Team (is bij ons niet geformaliseerd) gaat niet wandelen in de bergen, laat staan bergbeklimmen, om onszelf tegen te komen, of beter te leren kennen. We kennen onszelf en elkaar goed. We gaan wel af en toe lekker eten in een goed restaurant, gewoon omdat we goed eten en mooie wijnen waarderen. We hebben geen "vijzelaar-academy", maar onze mensen worden wel al tien jaar gevormd in een zelf opgezet en in samenwerking met Wisborn vormgegeven ontwikkelingsprogramma dat luistert naar de naam "Eigen Vermogen". Het streven om kwaliteit te bieden aan onze cliënten, zal het altijd winnen van de wens om te groeien. Er werken enkel uitstekende professionals bij vijzelaar.com. Dat is zo en dat was daarvoor ook al zo, dat bleek afgelopen vrijdag toen we oud-vijzelaren en huidige vijzelaren mochten vermengen. Iedereen daar aanwezig, zouden we zo weer aannemen. Professionals die tien jaar geleden bij ons werkten bevestigde dat de sfeer en het karakter van onze onderneming niet of nauwelijks veranderde. Een groot compliment wat mij betreft.

Hebben we alles altijd goed gedaan? Nee, natuurlijk niet. Hebben we met al onze voormalige medewerkers altijd een uitstekende band gehad en gehouden? Nee hoor. We zijn net een normaal bedrijf, met normale mensen. De grote gemene deler is echter dat we kwaliteit willen leveren en op een plezierige manier willen samenwerken met al onze stakeholders. Of dit nu medewerkers zijn, cliënten, leveranciers, of adviseurs. Ik voel de overtuiging dat we hier veel en vaak in slagen en ik waardeer de feed-back die zij hierover kunnen geven.

Iedere keer als ik in de bevoorrechte positie ben om in Internationaal verband te luisteren naar mensen die geacht worden er veel verstand van te hebben en business leaders die vertellen hoe zij zo succesvol werden, denk ik over en bij mezelf: "goed gedaan, lange". Niet op basis van langdurige strategische overwegingen, of doorwrochte management theorieën, maar volledig op gevoel en ondernemerschap.

Afgelopen vrijdag mocht ik tenslotte ook iets zeggen tegen de groep. Ik moest bekennen dat ik van steeds meer lopende zaken binnen vijzelaar.com, steeds minder weet. Mijn grootste wapenfeit, als ik zo onbescheiden mag zijn, is dat ik geweldige mensen om me heen heb verzameld. Stuk voor stuk professionals, die vanuit een geheel eigen, maar zeker ook collectief gedeelde authenticiteit steeds werken vanuit hetgeen het beste is voor de organisatie. Voor nu en voor straks. Dat stelt mij in de gelegenheid om de dingen te blijven doen waar ik me zelf het gelukkigst in voel. En de cirkel rond makend, Klaverblad Verzekeringen zal het met me eens zijn: "zonder geluk vaart niemand wel".

Dank aan alle medewerkers, cliënten, kandidaten, leveranciers, adviseurs en vooral collegae voor de afgelopen 15 jaren. We staan er beter voor dan ooit, dus ik ga vast nadenken over wat we over 10 jaar gaan doen...... Ik reken erop dat u eerder van mij hoort/leest.

Met hartelijke groet, Marco