Sennheiser: kwaliteit in audio en in finance

Dennis Rienstra - hoofd financiële afdeling Sennheiser

Sennheiser, van origine een Duits bedrijf, staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige audio producten (microfoons, hoofdtelefoons e.d.). Niet voor niets is de slogan van het bedrijf: The Pursuit of Perfect Sound.

Al geruime tijd werkt Sennheiser met vijzelaar.com samen voor de werving en selectie van de financiële professionals. Met het mooie resultaat dat inmiddels bijna alle werknemers van de finance afdeling door vijzelaar.com geworven zijn! Aan het hoofd van de financiële afdeling staat Dennis Rienstra. Na een carrière binnen de trust is Dennis in 2010 in dienst getreden bij Sennheiser. Daar heeft hij inmiddels zijn eigen finance team opgebouwd, met de hulp van vijzelaar.com. Dennis: “ Dat er een goed team staat is vooral in deze tijden zeer belangrijk. Door de crisis wordt er ook meer van finance verwacht. Zo denken we mee over de strategie, de marketingacties, de budgetten en de prognoses voor het komend jaar.”

Goede fit met de cultuur van Sennheiser

“Sennheiser is nog echt een familiebedrijf met een sociale cultuur, waar mensen met een hands-on mentaliteit, initiatiefrijke aard en ondernemend vermogen goed in passen. Deze eigenschappen verwachten we ook van onze financials. Door de goede kennis die vijzelaar.com van Sennheiser heeft en de gedegen, persoonlijke aanpak worden kandidaten voorgesteld die een goede match met de cultuur van Sennheiser hebben. Naast het feit dat het ook goede financials zijn. Dit is echt iets waarmee vijzelaar.com zich onderscheidt. Nieuwe werknemers hebben dus al een goede fit met het bedrijf, maar ze krijgen ook een inwerkschema van een maand waarbij ze kennismaken met personen op keyposities en een dagdeel meedraaien op de relevante afdelingen. Zo integreren ze op een nog snellere, efficiënte manier in het bedrijf.”

Een mooi toekomstperspectief

“Met het stabiele team dat we nu hebben zijn we klaar om de uitdagingen voor de toekomst aan te gaan. We gaan ons bezighouden met de introductie van SEPA in 2014 en de verdere automatisering van onze financiële activiteiten en met Sennheiser Communications begeven we ons in de nieuwe markt van telecomoplossingen (headsets voor Unified Communications/Conference calling). Mooie plannen voor de toekomst dus en door de excellente dienstverlening van vijzelaar.com hebben we nu de juiste mensen op de juiste plek om mee te bouwen aan het verdere succes van Sennheiser.”