Nieuwe CFO voor AMS-IX

Esther Fiolet - HR Manager AMS-IX

In de jaren 90 is de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) opgericht als een onafhankelijke en non-profit Internet Exchange. Het bedrijf draagt inmiddels zorg voor de inter-connectie van meer dan 750 unieke netwerken. Naast de IX in Amsterdam heeft AMS-IX inmiddels ook internetknooppunten in Hong Kong, Curaçao en de VS.

Vorig jaar kwam de positie van CFO beschikbaar en moest er met spoed een nieuwe CFO geworven worden. Hiervoor werd contact opgenomen met vijzelaar.com, die de opdracht exclusief kreeg. Samen met de CEO Job Witteman en HR Manager Esther Fiolet werd een uitgebreide inventarisatie gedaan om goede kennis te krijgen van de organisatie en de vereisten waaraan de nieuwe CFO zou moeten voldoen.

Esther Fiolet: ”Al snel werd een drietal goede kandidaten voorgesteld, waarmee we in gesprek zijn gegaan. Uiteindelijk is de procedure in drie weken afgerond, wat zeer snel is voor de positie van CFO. Dit is vooral te danken aan de snelheid van vijzelaar.com. Wij waren niet alleen onder de indruk van de snelheid, maar ook van de kwaliteit van de kandidaten. Als CFO en onderdeel van het management team van AMS-IX, is het belangrijk dat, naast een brede kennis en ervaring van het finance vakgebied, de kandidaat ook qua persoonlijkheid goed in het team past. Iemand met overtuigingskracht, die zowel adviserend als sturend kan optreden en flexibel kan omgaan met onze snel groeiende organisatie. Doordat vijzelaar.com zo’n uitgebreid relatienetwerk heeft binnen finance , werden de juiste kandidaten snel aan ons gepresenteerd.”

CEO Job Witteman: ”Door het bedrijfsmodel van AMS-IX, hebben wij vele leden waaraan wij volledige verantwoording moeten afleggen. Dit heeft zijn weerslag in onze financiën, die wij zo transparant mogelijk willen houden. De rol van de CFO is hierbij cruciaal en we hebben er alle vertrouwen in dat onze nieuwe CFO, Saskia Poelman, hiervoor zorg zal dragen. Met een goed georganiseerde finance afdeling kunnen wij anticiperen op toekomstige groei en de tevredenheid van onze leden waarborgen. Vijzelaar.com heeft ons geholpen zo snel mogelijk de juiste persoon op de positie van CFO te krijgen. Ze zagen de noodzaak van snel handelen, zonder concessies aan kwaliteit te doen. We zijn inmiddels een aantal maanden verder en de komst van Saskia heeft ervoor gezorgd dat onze finance organisatie nu staat als een huis. Concluderend kan ik zeggen dat vijzelaar.com als partner met je meedenkt en zich bij ons echt heeft bewezen als specialist in de werving en selectie van finance professionals.”