Finance in een groeiend ICT-bedrijf: Equinix

Niels Jansen - Financieel Directeur Equinix

Equinix is een in 1998 opgericht Amerikaans ICT bedrijf en heeft inmiddels datacenters over de gehele wereld. Deze bieden bedrijven niet alleen de mogelijkheid om data op te slaan, maar ook interconnectiviteit en robuuste digitale ecosystemen voor de cloud, mobiliteit, content en financiële diensten.

Sinds 2010 is Niels Janssen als Financieel Directeur verantwoordelijk voor alle financiële zaken van Equinix Nederland. In de Europese landen zelf vindt onder andere de Financial Control, administratie en inkoop plaats. In het Shared Service Center (SCC) in Londen vinden overige finance werkzaamheden (zoals debiteuren, crediteuren, grootboek) plaats. Op het SSC werken rond de 40 financials voor Nederland, de UK, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Dubai.

Groei vereist flexibiliteit

Na een carrière bij onder andere British Telecommunications (BT), Dutchtone/Orange en DPA, koos Niels Janssen voor een overstap naar Equinix. Niels: “Door de snelgroeiende aard van het bedrijf, biedt Equinix financials een uitdagende werkomgeving. Je wordt continu getest of je aan je plafond zit en je moet mee kunnen gaan in de groei van het bedrijf. Door de snelle groei vinden er veel veranderingen plaats en dit vereist een flexibele werkhouding. Daarnaast verwachten we van onze financials dat ze hoog scoren op integriteit, betrouwbaarheid en politieke skills. Door het internationale karakter van het bedrijf zijn ook een goede beheersing van de Engelse taal en US GAAP vereist.

Succesvolle samenwerking

De samenwerking met vijzelaar.com dateert al uit de periode dat ik bij BT werkzaam was. Wat ik als zeer positief heb ervaren is het feit dat vijzelaar.com de moeite neemt om zich te verdiepen in de klant en de eisen waaraan een financial moet voldoen om een goede fit met de organisatie te hebben. En dan gaat het niet alleen om opleiding en werkervaring maar ook om de persoonskenmerken die bepalend zijn voor het feit of iemand in de organisatie past. Bovendien wordt na een aanvraag altijd heel snel actie ondernomen en worden er binnen zeer korte tijd kandidaten voorgesteld die altijd goed in het profiel passen. Dat is bij andere bureaus wel eens anders. Wat ook een groot voordeel is, is dat vijzelaar.com al jaren dezelfde consultants en recruiters heeft, waardoor je altijd weet bij wie je terecht kunt en kennis gewaarborgd blijft. De no-nonsense cultuur van vijzelaar.com maakt samenwerken erg prettig. Op kwaliteit en snelheid, zowel voor interim als voor werving en selectie, scoort vijzelaar.com heel goed.”

Toekomstplannen

Voor de toekomst voorzien wij een verdere groei van Equinix. Hierbij valt te denken aan landen in Oost-Europa en Scandinavië. Dit betekent dat de organisatie nog complexer gaat worden en daarmee ook verder moet professionaliseren. Dat verwachten we dan ook van onze finance professionals; die zullen nog beter moeten forecasten en nog nauwkeuriger moeten werken. Maar met de kwaliteit van de mensen die we nu in huis hebben en van de mensen die vijzelaar.com voor ons werft, hebben we daar alle vertrouwen in!”